mandag 3. mars 2014

Magnolia Verdens vakreste blomst

Ja, eller i hvert fall en av verdens mest trendy blomst i disse tider. Den er ganske ny som prydblomst i vaser her i norden, selv om vi nå har hatt den noen ganger tidligere så kjenner jeg dessverre alt for lite til Magnolias bakgrunn og historie, og det måtte jeg gjøre noe med.
 

 
Navnet Magnolia fikk det vakre treet etter  den franske botanikeren Pierre Magnol. Det finnes faktisk godt over 200 forskjellige typer Magnoliatre. Og dens historie er utrolig nok over 95millioner år gammel. Magnolia utviklet seg lenge før biene kom og det er derfor biller som hjelper magnoliatreet å spre seg videre. Og ettersom at biller er større og kraftigere er nok det også grunnen til at treet er så stort og tungt.
 
Selv om treet har sitt opphav i Amerika og sørøstlige Asia så finnes det mange arter i Europa og også Norge. Magnoliatreet tåler frost veldig godt, men de er veldig tørste. Spesielt i ung alder. Så det er virkelig verdt å prøve seg på de også her. Men nå selger vi ikke trær i vår butikk, men vakre greiner med mange knupper på har vi. For å holde de friske og fine litt lengre kan de godt dusjes. Og går vi tom så er det maks en uke leveringstid på de nå i Mars.
 
Gunn-Elin
 
Kilder: Wikipedia og NRK


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar