torsdag 20. februar 2014

Vi trenger deg!

Etter to år med bloggpause så er det virkelig på tide å få blåst litt liv i bloggen vår igjen. Og jeg tenkte jeg skulle dele noen ord og tanker med dere. Det har nemlig lenge vært klart at vi har en stor utfordring i vår bransje. Det er ingen tvil om at det har vært tøft og drive blomsterbutikk, vi butikkeierne har ikke vært så flinke med å følge utviklingen som har skjedd etter at dagligvaren har tatt over store deler av hverdagssalget vårt. Vi kan klandre de så mye vi vil, men uansett så er det vi som eiere som har ansvaret for våre bedrifter. Vi er jo de kreative som nå må tenke større og nytt. Men alt dette er selvfølgelig våre utfordringer.Men en annen utfordring er at fylkene våre har nedprioritert våre kreative og fargerike fag  og linjer i den videregående skole. Hvor er alle design og håndtverksfagene og hva vil skje med fremtiden om alle fargerike fag forsvinner? Vi er i ferd med å gå mot en svarthvit verden uten kreativitet, god musikk og allsidig underholdning.

Vi i blomsterbransjen skriker etter lærlinger. Unge gode kreative lærlinger. Vi trenger dere som kan ta vårt fag et steg videre. Vi er alle nødt til å tenke litt nytt fremover, og det er det helt klart våre ungdom som er best på. Vi må bli enda flinkere til å tenke utenfor boksen og tenke mer miljøvennlig. Og selv hvor mye dagligvaren kommer til å ta over så trenger vi fortsatt gode faglærte blomsterdekoratører. Det er kun vi som kan farge livets gang på vår måte. Det kommer alltid til å komme barn til verden og like sant som vi blir født så tar livet slutt en gang. Og så har vi alle de festlige anledningene i mellom der. Alle disse anledninger og høytider dekoreres med blomster og farger. Og det er det helt klart en blomsterdekoratør som er best på. Vi vet hva som passer sammen og vi vet å få frem det estetiske og personlige i hver enkelt anledning.Og det er helt klart en ny trend med planter, vi har gått fra det minimalistiske til at våre rom og hus skal bugne av flotte grønne og blomstrende planter. Hvem er det som sitter med kunnskapen om disse? Selvfølgelig kan vi kjøpe sesongens blomster i en hvilken som helst butikk. Men ikke alle planter er for bruk og kast, vi trenger flinke fagfolk som vet og kan fortelle hvordan hver enkelt plante vil ha det for å leve lengst mulig.Er du den vi leter etter eller kanskje du kjenner han eller henne? Da vet jeg hvor det beste og nærmeste opplæringstedet er. I Moelv ligger VEA Statens Fagskole for Gartnere og blomsterdekoratører. De er helt klart de som har best utgangspunkt for vårt fag. De har også internat og et fabelaktig skolemiljø i trygge omgivelser. Og ja, ditt fylke er pliktig til å dekke ditt eller dine skoleår der så lenge de ikke har linjen i fylket ditt. Og er du flink og står på på skolen så er det ikke noe problem å finne en god lærlingeplass nesten hvor du vil i landet. Og det er helt klart mulig å gjøre en god karriere som blomsterdekoratør. Du kan gjøre som meg og våre flinke dekoratører på Libra Blomster å bli en god hverdagsdekoratør. Det er mulig å videreutdanne seg å ta mesterbrev, gå botanisk design og mye mer. Vi har flotte mesterskap og vi norske dekoratører ligger virkelig på topp i verden. Og for de som har behov og lyst for å jobbe enda større så er våre frilansere veldig ettertraktet. Og da har du virkelig mulighet til å jobbe med mange dyktige folk og reise rundt om i Norge og resten av verden.

Kom gjerne innom meg på butikken for å høre mer om skolen, vårt fag og fremtidsmulighetene. Har du lyst å prøve deg på å lage en flott dekorasjon eller bukett for å kjenne om dette er noe du vil så er du hjertelig velkommen til det å. Men det må avtales på forhånd selvfølgelig. Og så har vi en av VEAs gode lærere i vårt nærområde,Selma hun eier og driver Oasen Hageland i Bjugn. Jeg er ganske så sikker på at hun også kan fortelle deg det du trenger å vite om vårt fag og vår skole.


Blomsterdekoratør og butikkeier Gunn-Elin Skogstad
 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar